TMS Holland

Thermische Onderzoeken

De door ons gebruikte camera is geoptimaliseerd voor deze beelden en speciaal voor diagnosetoepassingen voor gebouwen. Deze camera is in staat volledig radiometrische beelden, hierbij is het infrarood beeld gekoppeld aan het visuele beeld, te maken. Aan de hand van een analyse van deze beelden (temperatuurverschillen) kan naar een constatering toe worden gewerkt.

Bij thermografie wordt met behulp van een thermografische camera (infrarood)  temperatuurverschillen in kaart gebracht. Het meten van temperaturen zonder contact te maken met het materiaal is gebaseerd op het feit dat elk object, afhankelijk van zijn temperatuur, een hoeveelheid infrarode straling uitzendt. Als er een beeld wordt gevormd van de objecten om ons heen en daarbij uitsluitend naar de infrarode straling kijken, krijgen wij een zogenaamd warmte-beeld.

Thermografie kan worden toegepast bij spouwmuur- en isolatiecontrole of detectie van vochtlekkage of inwendige condensatie. Beschadigde of ontbrekende isolaties veroorzaken warmtelekken in constructies of leidingen wat tot een onnodige kostenpost kan leiden. Isoleren is een goede zaak, maar het is belangrijk om te weten welke bouwkundige ingrepen daarbij het meest effectief zijn. Met behulp van thermografie kan worden aangegeven op welke plaatsen warmteverlies optreedt of op welke plaatsen zogeheten koudebruggen of luchtlekken aanwezig zijn of kunnen ontstaan. Thermografie kan bij isolatievraagstukken ook in combinatie met andere technieken als luchtdichtheidsmeting worden toegepast. Er moet echter wel sprake zijn van verschillen in temperaturen om deze inspectie techniek toe te passen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een onderzoek.

Geïnterresseerd? Neem dan contact met ons op via de telefoon 0591-647858 of via e-mail info@tms-holland.nl

  • caddy
  • tmspand
Direct opdracht verstrekken voor een bouwtechnische keuring? Klik hier
Hoenderkamp 14 • Emmen • T: 0591 647858 • E: info@tmsholland.nl