top of page
TMS Holland - Wat we doen.

Wat we doen

Onze inspecteurs leveren grondige en eerlijke bouwkundige keuringen. We identificeren sterke en zwakke punten, bieden oplossingen en geven directe herstelkosten aan. Of je nu koopt of verkoopt, onze onpartijdige rapportages bieden inzicht en transparantie.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van een gebouw, uitgevoerd door onze professionele bouwkundig experts. Tijdens de inspectie worden alle belangrijke aspecten van de constructie geanalyseerd, zoals de fundering, muren, dak, elektrische installatie, en sanitair. Het doel is om eventuele gebreken, tekortkomingen of verborgen problemen te identificeren. De bevindingen worden vervolgens gerapporteerd in een gedetailleerd verslag, dat jou als koper of eigenaar helpt bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de staat en waarde van het pand.

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is van onschatbare waarde voor iedereen die betrokken is bij onroerend goed. Het biedt zekerheid over de conditie van een gebouw, en onthult eventuele verborgen zorgen die anders onopgemerkt zouden blijven. Dit inzicht kan jou als koper helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen, onderhandelingen en budgettering. Het is ook een waardevol instrument voor jou als eigenaar om potentiële problemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken, waardoor de levensduur en waarde van het vastgoed wordt behouden.

TMS Holland - Wat we doen 2.

Wat staat in een bouwkundig rapport?

In het rapport ontvang je gedetailleerde informatie over elk bouwkundig aspect, inclusief aanbevelingen voor onderhoud en de verwachte levensduur van gebruikte materialen. De kostensamenvatting categoriseert kosten in directe, termijn- en verbeterkosten. Dit geeft je inzicht in welke uitgaven onmiddellijk noodzakelijk zijn om toekomstige schade te voorkomen en welke onderhoudskosten je kunt verwachten in de komende 1 tot 5 jaar. Bovendien kun je het aparte NHG-rapport gebruiken voor financieringsdoeleinden bij het aanschaffen van de woning. De inspectie richt zich op verschillende bouwkundige elementen, waaronder het dak, gevel, plafonds, wanden, kozijnen, keuken, toilet, badkamer, verwarming, elektra, brandveiligheid, water, gas, ventilatie, kruipruimte, kelder, vloeren, zichtbare fundering, afvoeren, riolering, balkons, dakterras, bijgebouwen, garages en stenen opstallen. Het betreft echter een visuele inspectie van veilig toegankelijke ruimtes, waarbij meubels niet verplaatst worden en geen schade aan wandafwerkingen wordt aangebracht. Sommige verborgen gebreken kunnen pas aan het licht komen wanneer afwerkingen worden verwijderd of ruimtes toegankelijk worden gemaakt, omdat onze inspecteurs helaas geen röntgenogen hebben. Ze zullen echter hun best doen om je op mogelijke risico's te wijzen.

Wanneer een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is aan te bevelen in verschillende situaties. Bij de aankoop van een woning: Voordat je een huis koopt, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit helpt verborgen gebreken en mogelijke problemen te identificeren, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen en eventuele onderhandelings-ruimte kunt creëren. Bij de verkoop van een woning: Als verkoper kun je een bouwkundige keuring laten uitvoeren om potentiële kopers vertrouwen te geven in de staat van het pand en mogelijke struikelblokken in de verkoop te verminderen. Bij verbouwingen: Als je van plan bent om een oudere woning te renoveren of verbouwen, kan een bouwkundige keuring helpen bij het plannen van de benodigde werkzaamheden en het vaststellen van het budget. Bij verzekeringskwesties: In geval van schade aan je huis, bijvoorbeeld door natuurrampen, kan een bouwkundige keuring helpen bij het bepalen van de omvang van de schade en het indienen van verzekeringsclaims. Bij periodiek onderhoud: Het regelmatig uitvoeren van bouwkundige keuringen kan helpen bij het opsporen van onderhoudsbehoeften en het verlengen van de levensduur van je woning. Bij geschillen: In geval van bouwgeschillen of conflicten met aannemers kan een bouwkundige keuring als onpartijdige beoordeling dienen om geschillen op te lossen. Kortom, een bouwkundige keuring is een waardevol instrument om de conditie van een gebouw vast te stellen en kan helpen om onverwachte kosten en problemen te voorkomen, ongeacht of je koper, verkoper, eigenaar of investeerder bent.

TMS Holland - Wat we doen 3.

Onze werkwijze

Ons bedrijf heeft ruim 12 jaar aan expertise in het verzorgen van bouwkundige keuringen, en dan hebben we het nog niet eens over de uitgebreide ervaring van onze adviseurs tezamen. Onze adviseurs excelleren met hun diepgaande specialisatie. We stellen de juiste vragen en zorgen voor volledige ontzorging. Bovendien hanteren we een duidelijk en onveranderd prijsbeleid, zonder onverwachte kosten of verborgen bepalingen. Hiermee benadrukken we onze constante toewijding aan transparantie.

Aanvragen

Aanvragen

Het aanvragen van een bouwkundige keuring voor een los gebouw doe je snel en eenvoudig hieronder! Staat je type gebouw, zoals een bedrijfspand, er niet tussen? Of wil je een offerte aanvragen voor een project bestaande uit meerdere gebouwen? Neem dan contact met ons op.

bottom of page